Vítězný tatarák Magdaleny Abtové

Představujeme vám vítězný recept klání o nejlepší tatarák, které se každoročně koná na Angusfarmě v Soběsukách.

Letos se svou verzí tataráku zvítězila Magdalena Abtová.

Recept na vítězný tatarák:

250 g masa z Anguse (svíčková nebo zadní hovězí)

1 žloutek

1 lžička cibule

1 větší lžička soli 

1 lžička mleté papriky

1 lžička kečupu

1 lžička hořčice 

1 větší lžička pažitky

Na  dochucení:

1 větší lžička olivového oleje, lisovaného za studena

1 větší lžička červeného suchého vína 

1/2 lžičky dijonské hořčice 

1 lžička kaparů

Základní ingredience důkladně zamícháme a poté přidáme olej, víno, dijonskou hořčici a kapary. Vše ještě jednou promícháme a dochutíme většími kousky soli.

Tatarák v této podobě se objeví na menu restaurace Angusfarm Soběsuky, kde ho můžete ochutnat v průběhu celého roku.

Více o akci se dočtete zde.

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

| 1. 11. 2018 | Eva Rýznerová