Vítězný tatarák Magdaleny Abtové
Představujeme vám vítězný recept klání o nejlepší tatarák, které se každoročně koná na Angusfarmě v Soběsukách.
Letos se svou verzí tataráku zvítězila Magdalena Abtová.
Recept na vítězný tatarák:
250 g masa z Anguse (svíčková nebo zadní hovězí)
1 žloutek
1 lžička cibule
1 větší lžička soli
1 lžička mleté papriky
1 lžička kečupu
1 lžička hořčice
1 větší lžička pažitky
Na dochucení:
1 větší lžička olivového oleje, lisovaného za studena
1 větší lžička červeného suchého vína
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička kaparů
Základní ingredience důkladně zamícháme a poté přidáme olej, víno, dijonskou hořčici a kapary. Vše ještě jednou promícháme a dochutíme většími kousky soli.
Tatarák v této podobě se objeví na menu restaurace Angusfarm Soběsuky, kde ho můžete ochutnat v průběhu celého roku.
Více o akci se dočtete zde.
Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague