Co děláme
Objevujeme znovu původní chutě, bohatost a rozmanitost tradiční kuchyně, oprošťujeme se od plochosti rychlého životního stylu. Volbou toho, co jíme, můžeme ovlivnit zemědělskou produkci i potravinářskou výrobu a měnit tak svět k lepšímu.
Jak to děláme
- Vzděláváme děti a dospělé v našich projektech;
- Organizujeme vzdělávací programy na lokálních farmářských trzích, propojujeme zemědělce s koncovými zákazníky;
- Vzděláváme personál restaurací, farmářských obchůdků a farem a šíříme filozofii Slow Food. Udělujeme značku Doporučeno Slow Food Prague;
- Účastníme se doprovodných programů na regionálních zemědělských slavnostech;
- Pořádáme společenské a kulturní události propagující jídlo jako hodnotu;
- Přednášíme, prezentujeme, společně vaříme a ochutnáváme;
- Filozofii Slow Food přinášíme do médií;
- Spolupracujeme s dobrými lidmi, kterým jde o stejnou věc.
Cílové skupiny našich projektů:
- Děti a jejich rodiče (projekty ve školách nebo pro rodiny s dětmi)
- Senioři
- Profesionálové ve stravovacích zařízeních