Nakládáme zelí přímo na trhu

Kysané zelí nesmělo za časů našich babiček chybět v žádné domácnosti. Je to výborný zdroj vitaminu C a také nepostradatelná součást oblíbeného knedla, vepřa, zela.

Kysaného zelí totiž muselo být na zimu naloženo opravdu hodně, naše prababičky dobře věděly, že je v zimě výborným pomocníkem při posílení imunity. Nebyly zvyklé plýtvat a když se urodilo hodně zelných hlávek, hned věděly, co s nimi.

Jaký je jednoduchý postup přípravy kysaného zelí  v domácích podmínkách předvede předsedkyně pražského spolku Slow Food Prague Blanka Turturro. Sejdeme se na našem oblíbeném trhu na Roztylském náměstí v sobotu 16. listopadu v 9:00 hodin.

Ke koupi budou studené i teplé zelné speciality připravené personálem Potravinové banky Praha.

Dozvíme se také důležité informace o poslání a činnosti Potravinové banky.

Akce je za finanční podpory MČ Praha 4                 

 

| 7. 11. 2024 | Eva Rýznerová