Co jedli naši předkové?
Srdečně vás zveme na další z přednášek cyklu „Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat“ v Ústřední knihovně Praha. Členka Slow Food Prague Eva Ferrarová se bude věnovat tomu, co jedli naši předkové.
Jak by nám chutnalo jídlo v období renesance a baroka? Co jsme si přivezli z Ameriky a co si Amerika přivezla z Evropy? Proč byly pokrmy na stolech bohatých posypány cukrem? Proč je jídlo a pití důležitou součástí pohádek? Jak se k nám dostala káva? Jaký vliv měla Francouzská revoluce na stravování Evropanů? Kdy se otevřely první kavárny a restaurace? Kdy jsme začali jíst méně, protože jsme chtěli zhubnout? Kdy se jídlo stalo průmyslovým výrobkem a co to pro nás znamená?
Na tyto a další otázky bude na své přednášce odpovídat antropoložka jídla PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.
Vstupné: 60 Kč
Více informací zde.