Na tatarák do Soběsuk

Angusfarm Soběsuky pořádá každý rok mistrovství České republiky v míchání tataráku. V říjnu proběhl už 7. ročník této oblíbené soutěže. Odborná porota letos ochutnala  přes 40 vzorků!

Zúčastnit se mohl kdokoliv, kdo měl kuráž namíchat přímo na místě svou verzi tataráku. V komfortním a elegantním prostředí Angusfarm byl k dipozici stůl plný ingrediencí a dochucovadel. A především kvalitní hovězí maso z plemene Angus. Dobytek se pase na loukách v okolí a maso z místních Angusů je opravdu skvělé. To mohli účastníci ocenit při ochutnávkách několika druhů tataráku, namíchaných podle receptů z minulého ročníku.

Do finále se letos probojovaly dvě ženy a jeden mladý muž. Srdce odborné poroty si nakonec získal tatarák Magdaleny Abtové.

Recept na vítězný tatarák najdete zde.

Bohatý výběr ingrediencí.

Jeden ze vzorků.

Čerstvě namleté maso z Anguse.

Ondřej Brzobohatý, člen poroty.

Zájem o míchání vlastního tataráku byl obrovský.

Šéfkuchaři Martin Svátek a Jan Horký.

Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague

| 1. 11. 2018 | Eva Rýznerová