Co s pórkovými listy?

Zkuste pórek na máslové strouhance
Jedna ze zimních zelenin je i pórek. Zkusili jste ten z tržnice? Je menší a má výraznější chuť než ten gigantický ze skleníků.
8 slabších rostlin pórku, mohou být i samotné tvrdší části listů
2 lžíce másla
3 lžíce strouhané housky
sůl

Pórkové rostliny zbavíme starých a poškozených listů, prořízneme podélně v půli a vypereme. Nakrájíme na kousky asi 10 cm dlouhé.

Vhodíme do vřelé osolené vody a necháme asi 15 min vařit.

Pórky necháme na cedníku okapat. Na pánvi zpěníme máslo, přisypeme  strouhanku a lehce opražíme (bez kouře!!)

Vložíme pórky  na máslovou strouhanku a prohodíme na pánvi.

Podáváme k okamžité konzumaci.

Článek z kategorie: | 21. 2. 2014 | Blanka