Z tržiště do kuchyně
V rámci cyklu výstav “Jak chutnala monarchie” pořádalo národní etnografické muzeum dne 12/1/2013 přednášku “Z tržiště do kuchyně” o gastronomii doby Monarchie v inspirativním prostředí empírového Letohrádku Kinských přednášela PhDr. Dana Stehlíková, CSc.
Vyprávění bylo doplněno ochutnávkou dobových venkovských specialit připravenou učňovským učilištěm U Krbu, Praha 10 a pokračovala komentovanou prohlídkou výstavy o stravování v druhé polovině 19. století.
Naše organizace Slow Food Prague se podílela na zajištění této přednášky dodáním vynikajících výrobků našich členů:
masných produktů od Ing. Kozla z jatek Týn nad Vltavou a
piva Klostermann vychucené paní sládkovou z měšťanského pivovaru Dudák ve Strakonicích.
Přednáška měla takový úspěch, že se pokusíme vyjednat její pokračování.