Z tržiště do kuchyně

V rámci cyklu výstav “Jak chutnala monarchie” pořádalo národní etnografické muzeum dne 12/1/2013 přednášku  “Z tržiště do kuchyně” o gastronomii doby Monarchie v inspirativním prostředí  empírového Letohrádku Kinských přednášela PhDr. Dana Stehlíková, CSc.

Vyprávění bylo doplněno  ochutnávkou  dobových venkovských specialit připravenou učňovským učilištěm U Krbu, Praha 10 a pokračovala  komentovanou prohlídkou výstavy o stravování  v druhé polovině 19. století.

Naše organizace Slow Food Prague se podílela na zajištění této přednášky dodáním vynikajících výrobků našich členů:
masných produktů od Ing. Kozla z jatek Týn nad Vltavou
a
piva Klostermann vychucené paní sládkovou z měšťanského pivovaru Dudák ve Strakonicích.

Přednáška měla takový úspěch, že se pokusíme vyjednat  její pokračování.

MENU_muzeum_12_01_2013

 

 

Článek z kategorie: | 14. 1. 2013 | Blanka