Vysoká gastronomie Bena Kurase – houby z českých lesů
Minulý týden pořádal náš člen Ben Kuras soukromou večeři, kde připravil pokrmy z úrody čerstvě nasbíraných hub.
Nejdříve užaslým stolovníkům předložil menu spolu s houbovým atlasem, aby zdokonalil jejich znalosti a ujistil je, že všechny servírované houby jsou nejen jedlé, ale na žebříčku labužnických hitparád zaujímají čelní pozice.
Spojením hub z českého lesa s úžasnými bílými a červenými víny z italského Friuli bylo navázáno jedno z nejlahodnějších mezinárodních kulinářských partnerství.
Houbové menu Bena Kurase:
- Předkrm – Směs tří báječných muchomůrek (růžovka, šedivka, ryšavka)
- Předkrm II. – Václavky s čočkou
- Polévka – Kulajda z babek
- Hlavní chod I. – Hříbečky na smetaně s bramborovými ňoky
- Hlavní chod II. – Řízečky z mladé bedličky
- Teplý mezichod – Řízečky z hříbečků různých
- Hlavní chod III. – Krůtí stehno na fialové čirůvce
- Dezert – domácí štrůdl z čerstvých jablek
Kulinářský zážitek byl doplněna likéry a starým portským.
Během stolování probíhala převelice příjemná konverzace především o houbách, jejich výskytu v různých částech světa a národních gastronomiích, či o nápojích, které se k večeři podávaly.
Stolovníci skládali komplimenty kuchaři, jeho znalostem a kuchařskému umění, neboť pokrmy byly skvělé a originální doplněné vynikajícím výběrem nápojů z Benova sklípku.
Ben přislíbil i účast na večeři Slow Food v restauraci KASTROL dne 16/10.
Přijďte také!
Pozvánka: KASTROL 16.10. 2013