Vysoká gastronomie Bena Kurase – houby z českých lesů

Minulý týden pořádal náš člen Ben Kuras soukromou večeři,   kde připravil pokrmy z úrody čerstvě nasbíraných hub.

Nejdříve užaslým stolovníkům předložil menu spolu s houbovým atlasem, aby zdokonalil jejich znalosti a ujistil je, že všechny servírované houby jsou nejen jedlé, ale na žebříčku labužnických hitparád zaujímají čelní pozice.

Spojením hub z českého lesa s úžasnými bílými a červenými víny z italského Friuli bylo navázáno jedno z nejlahodnějších mezinárodních kulinářských partnerství.

Houbové menu Bena Kurase:

  1. Předkrm – Směs tří báječných muchomůrek (růžovka, šedivka, ryšavka)
  2. Předkrm II. – Václavky s čočkou
  3. Polévka – Kulajda z babek
  4. Hlavní chod I. – Hříbečky na smetaně s bramborovými ňoky
  5. Hlavní chod II. – Řízečky z mladé bedličky
  6. Teplý mezichod – Řízečky z hříbečků různých
  7. Hlavní chod III. – Krůtí stehno na fialové čirůvce
  8. Dezert – domácí štrůdl z čerstvých jablek

Kulinářský zážitek byl doplněna likéry a starým portským.

Během stolování probíhala převelice příjemná konverzace především o houbách, jejich výskytu v různých částech světa a národních gastronomiích, či o nápojích, které se k večeři podávaly.
Stolovníci skládali komplimenty kuchaři, jeho znalostem a kuchařskému umění, neboť pokrmy byly skvělé a originální doplněné vynikajícím výběrem nápojů z Benova sklípku.

Ben přislíbil i účast na večeři Slow Food v restauraci KASTROL dne 16/10.

Přijďte také!

Pozvánka: KASTROL 16.10. 2013

Článek z kategorie: | 7. 10. 2013 | Blanka