Potravina je hodnota, kterou se neplýtvá
V elektronickém vydání časopisu Regal ze dne 24.1.2012 se píše:
“Podle britského ministerstva pro životní prostředí skončí průměrně 17 % jídla, jež si Britové koupí, v koši. Každý člověk za rok vyhodí zboží v průměrné hodnotě 347 liber.
Nejčastěji jídlem plýtvají jednočlenné domácnosti– tzv. singles vyhazují až 22 % jídlaz každého nákupu. Podle britská potravinářské federace by se tomuto plýtvání dalo zamezit nákupem mražených potravin či zamrazováním
nespotřebovaného jídla doma. Ředitel této federace Brian Young prohlásil, že vyhodit téměř pětinu nákupu do koše, zatímco jinde na světě lidé trpí hladomorem, je šokující.”
Aby se potraviny nestaly odpadem, dostaneme několik rad, jak potravinu uchovávat a upravovat. Dále i jak prodloužit potravině životnost.
Jsou zváni všichni zájemci!
Kdy 15/2/2012 od 18.00 hod
Kde: Národní zem. Muzeum Letná
Program: http://www.slowfood.cz/novinky/jidlo-je-radost-kvalitni-jidlo-je-pozitek
Vstup: zdarma