Lichfield- česká tradice s pěti hvězdičkami
Další testaurace, kterou doporučuje Slowfood® Prague se jmenuje Lichfield. Vládne tu zkušený šéfkuchař, člen hnutí Slow Food, Miroslav Grusz. Lichfield (dříve Monastery Restaurant) naleznete v Letenské ulici, v klášterním komplexu pětihvězdičkového hotelu Rocco Forte Augustine, a těšit se zde můžete na chuťové zážitky z nejvyšších sfér kuchařského umění.
Vedle mezinárodního menu pro hotelové hosty nabízí restaurace i typické české menu, zaměřené sezónně. V době naší návštěvy to byly například tradiční české dršťky, telecí svíčková s černým kořenem nebo jehněčí kolínko s bramborovými noky a se špenátem. Kde je to možné, šéfkuchař vychází pochopitelně z českých surovin a známých chutí; jakmile se však jídlo objeví před vámi na talíři, budete překvapeni jeho profesionální úrovní, perfektní prezentací a čistou, výraznou chutí všech použitých surovin. Obyčejná, známá jídla – typickým příkladem tu jsou dršťky nebo jablečná žemlovka – tu dostávají mimořádnou podobu a překvapivou chuť, která plyne z poctivých kuchařských postupů, zajímavých nápadů a z jedinečného rukopisu šéfkuchaře.
Miroslav Grusz (34 let) má za sebou působení v kuchyních pětihvězdičkových hotelů v Zurichu, ve Florencii a v Praze, díky tomu má rád především kuchyni českou, italskou a francouzskou. Kromě českých a zahraničních vín můžete v restauraci Lichfield ochutnat také vlastní jedinečné Svatotomášské pivo.
Text. Jana Florentyna Zatloukalová
Foto: Jana Florentyna Zatloukalová
Lichfield