Jahodové knedlíky jako od babiček
Sezona jahod je v plném proudu, a tak jsme se rozhodli jahody oslavit přímo na trhu na Spořilově. Vybrali jsme ty nejkrásnější jahody, zadělali těsto na knedlíky, postavili hrnec na plotnu a do horké vody jsme házeli jednu várku knedlíků za druhou.
Za improvizovaný kuchařský kult se postavily zkušené kuchařky Jana Doksanská a Věra Roubíčková ze Staré Gardy, senior klubu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Jedině z jahod od našich farmářů
České jahody ze Sedlčan a Sedlčánek byly čerstvě natrhané a plné slunce. V jemném tvarohovém těstě chutnaly skvěle! Zákazníci se několikrát vraceli a kdo si myslí, že recept na jahodové knedlíky je notoricky známý, tak se mýlí.
Tradiční recepty je třeba pořád opakovat a především šířit dál, aby se naše chuťová paměť rozpomněla na slastné okamžiky spojené s prvním ochutnáváním.
Akci podpořila MČ Praha 4
Text a foto: © Eva Rýznerová/Slow Food Prague